"Seasons Through the Eyes of Children" e-Twinning projesi

"Seasons Through the Eyes of Children" e-Twinning projesi

05.05.2022 333

"Seasons Through the Eyes of Children" Bir e-Twinning projesidir.

Romanya,Türkiye,İtalya,İspanya,Yunanistan ,Bulgaristan,Kuzey Makedonya,Bosna Hersek,Slovakya,Ukrayna,Sırbistan ,Ermenistan ,Polonya,Ürdün Litvanya,Ukrayna,Moldova Cumhuriyeti,Portekiz'den 95 ortağın katıldığı kültürel etkileşim ve web.2.0 araçlarının yoğun kullanıldığı bir projedir.

Projemiz Eylül ayında başlayarak Mayıs ayında tamamlanmıştır.Okulumuz 2-A Sınıfına devam eden öğrencilerimiz ve velilerimiz katılım sağlamışlardır.

Projenin Amacı: Seasons through the eyes of children Projemiz dört mevsimi kapsamaktadır.Çocuklarımıza Sonbahar,Kış,İlkbahar ve yaz mevsimi hava koşulları,doğada meydana gelen değişiklikler ve hem kendi yaşadıkları yaşadıkları coğrafya halkının mevsimsel faaliyetleri ve özel bayramları ile diğer ülkelerin halkının mevsimsel faaliyetleri ve özel bayramları tanıtılmıştır.

Ayrıca projemiz ile "Dünya Vatandaşı "olma kavramı Dünya Dil Günü e-Safety Day ,Codeweek gibi etkinlikler ile kazandırılmak amaçlanmıştır.

Sınıfımızda projemizi   Doğa Bilimlerinde her mevsime özel doğadaki değişiklikleri, hayvanların ve bitkilerin yaşamını öğrendiğimizden, doğayı korumayı öğreten kazanımlarla

-sanat etkinliklerinde  dört mevsimle ilgili çizimler, posterler ve kolajlar yaparak

- Müzikte, dört mevsim hakkında şarkılar öğrenip söyleyerek uygulamalar yaparak uyguladık.

Projemizde dil birliği sağlanmak amacıyla İngilizce kullanılmıştır.